Frits Huffnagel

Frits Huffnagel is sinds 2018 associate partner van Schinkelshoek&Verhoog. Frits is voormalig politicus en oprichter en eigenaar van Frits Huffnagel, Citymarketing & Communicatie. Hij is geboren op 15 juli 1968 in Leiden en groeide hier ook op. In 1987 verhuisde hij naar Amsterdam om Politicologie te gaan studeren aan de Vrije Universiteit. In 1993 studeerde hij af in de richting Politieke Communicatie en Informatie. Tijdens zijn studententijd was hij een actief lid van studentenvereniging LANX, waarvan hij lid van verdienste is.

In 2011 richtte Frits Huffnagel zijn eigen onderneming op. Met dit bedrijf adviseert hij bijvoorbeeld gemeenten over hoe zij hun gemeente of stad het beste op de kaart kunnen zetten. Een bekend voorbeeld van zijn werk is het succesvolle citymarketingbeleid onder de vlag ‘I amsterdam’ dat hij opzette toen hij wethouder was van de gemeente Amsterdam. In 2006 werd Frits wethouder Citymarketing, Internationale Zaken, ICT en Organisatie van de gemeente Den Haag. Deze mooie stad achter de duinen heeft dankzij het werk van Frits meerdere keren prijzen mogen ontvangen voor haar citymarketingbeleid. Na het aflopen van zijn termijn als wethouder bleef hij tot in 2011 gemeenteraadslid.

Frits Huffnagel is sinds 2013 voorzitter van de VAN Kansspelen brancheorganisatie. Hij wordt regelmatig gevraagd als dagvoorzitter of spreker op congressen en andere evenementen. Daarnaast was Frits van 2014 tot 2020 voorzitter van de Stichting Amsterdam Gay Pride en is hij sinds 2014 voorzitter van het Bevrijdingsfestival in Den Haag.

Contact
  • Schinkelshoek & Verhoog
  • Smidswater 27
  • 2514 BW Den Haag
  • (070) 820 91 00