Lars Kuipers

Lars Kuipers kent bijna alle hoeken van juridisch Nederland. De wereld van het strafrecht verkende hij als eindredacteur van het magazine Opportuun van het Openbaar Ministerie. Hij werkte in interimfuncties bij de Raad voor de rechtspraak en de Nederlandse Orde van Advocaten.

Goede rechtspraak is een onmisbare steunpilaar van een goed functionerende samenleving. Recht is mensenwerk, en bijna alle zaken waarmee juristen in hun werk in aanraking komen hebben in meerdere mate te maken met menselijke drijfveren en motieven. De fascinerende confrontatie van de juridische en de reële werkelijkheid maken dat Lars in het professionele milieu van het recht nooit is uitgekeken.

De afgelopen jaren deed Lars mooie klussen in de wereld van het recht. Hij voerde (mede) een reeks groepsgesprekken met advocaten over de identiteit van de advocatuur, met als resultaat het boekje ‘Nooit Wijken’. Hij schreef de corporate story van het Functioneel Parket, het onderdeel van het OM dat is gespecialiseerd in fraude- en milieuzaken. Verder heeft hij een maandelijkse column in het Advocatenblad, waarin hij impressies geeft van zittingen en inzoomt op de rol van de advocaat, en geeft hij schrijftrainingen aan juristen.

Contact
l.kuipers@schinkelshoekverhoog.com

  • Schinkelshoek & Verhoog
  • Smidswater 27
  • 2514 BW Den Haag
  • (070) 820 91 00