S&V versterkt met Merle Helmus en Gideon de Jong

Schinkelshoek & Verhoog (S&V) is vanaf de oprichting in 2011 een kweekvijver voor jong en hoog gekwalificeerd talent. In de spilfunctie van algemene ondersteuning van het kantoor verwelkomt S&V de nieuwe medewerkers Merle Helmus (1998) en Gideon de Jong (1995) aan boord. Zij versterken en ondersteunen in het bijzonder ook de senior adviseurs op het gebied van strategische communicatie en public affairs. Ook zetten ze in deze tijden een tandje bij in de politieke monitor.

Merle Helmus en Gideon de Jong
Merle Helmus

Merle Helmus (1998) is altijd geïnteresseerd geweest in politiek en de systemen van besluitvorming. Al op de middelbare school was zij vaak in het weekeind te vinden bij conferenties van Model United Nations of debatwedstrijden. Dat tweede heeft zij op de universiteit ook voortgezet. Kort geleden heeft zij haar Bachelor Geschiedenis gehaald aan de Universiteit Leiden. Ze studeerde af in Vaderlandse Geschiedenis, en schreef haar scriptie over het legaliseringsproces van Crematie in Nederland. Verder is Merle op het moment bezig met het afronden van een tweede Bachelor aan dezelfde universiteit: Filosofie. Hierin studeert zij af in de richting Theoretische Filosofie, en schrijft zij haar scriptie over de ziel en Gods oordeel binnen het gedachtegoed van de Perzische filosoof Avicenna.

Gideon de Jong

Gideon de Jong (1995) vindt eveneens zijn academische wortels aan de Universiteit Leiden. Eerder behaalde bij een bachelor Politicologie, nu rondt hij een tweede bachelor Klassieke Talen en een Master Rechtsfilosofie af. Vanuit de universiteit kreeg hij het eerste zetje richting de wereld van politiek Den Haag. Daar doet hij ervaring op in organisatie, communicatie en de ondersteuning van verschillende projecten. Met het ene been in de theorie, en het andere in de praktijk houdt hij een scherpe blik op het nieuws uit het Parlement, de ministeries, de kranten en vakbladen. Zo verzorgt hij samen met zijn collega’s de politieke monitor. Daarnaast probeert hij de regelmaat en energie waarin hij zelf graag werkt met anderen te delen, om te zorgen dat iedereen om hem heen zich naar beste kunnen kan inzetten.

Hoewel ze beiden al eerder voor-  en achter de schermen betrokken waren bij Schinkelshoek & Verhoog zijn Merle Helmus en Gideon de Jong inmiddels op volle stroom aan de slag op en rond het kantoor. Zeker op de woelige baren van de huidige maatregelen tegen het coronavirus maken ze zich sterk om alle werkzaamheden naar behoren te doen verlopen. Zo dragen ze hun steentjes bij aan de voortgang van het bureau waar ze zich beiden met plezier voor inzetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Schinkelshoek & Verhoog
  • Smidswater 27
  • 2514 BW Den Haag
  • (070) 820 91 00