S&V verwelkomt Shirley Gast

Shirley Gast treedt als associé toe tot Schinkelshoek & Verhoog (S&V). Met de komst van Shirley Gast versterkt het kantoor zich met ruim twintig jaar ervaring in onder meer copywriting, scenarioschrijven en storytelling.

Shirley Gast

Met haar achtergrond in televisie, multimedia en theater weet Shirley Gast (1978) toehoorders te raken en bij een verhaal te betrekken met zintuigelijk en dynamisch taalgebruik. Het verhaal komt niet alleen goed over, het beklijft. Na meer dan twintig jaar ervaring als scenarist bij de publieke omroep, copywriter voor games, toneelschrijver en docent heeft zij een uitgebreide “gereedschapskist” aan kennis en vaardigheid opgebouwd die zij graag met anderen deelt.

Theater

Shirley Gast is scenarist en voltooide haar opleiding aan de HKU in de richting Drama-schrijven (Writing For Performance) in 2001. Gesponsord door het TIN (Theater Instituut Nederland) en het Nederlands consulaat was zij als “playwright in residence” verbonden aan The Lark Play Development Center in New York. Ze heeft meerdere avondvullende toneelstukken geschreven voor onder andere Het Zuidelijk Toneel en Theater Cosmic. Ook schreef zij stukken in het kader van “inclusief theater”, waarbij personen met een fysieke of verstandelijke beperking samenwerkten met (semi)professionele acteurs om heikele maatschappelijke thema’s meer bespreekbaar te maken.

“Mensen raken, overtuigen, motiveren en enthousiasmeren met verhalen is het mooiste wat er is en… het valt te leren.”

Storytelling

In 2003 won ze de Juryprijs en de Publieksprijs voor haar stuk Beest, tijdens het Hollandse Nieuwe Theaterfestival. Sinds haar studie schrijft ze scripts voor televisie, radio en theater. Ze was ook copywriter voor games en multimedia projecten. Haar tiendelige jeugdserie Sams Kerst wordt sinds 2015 jaarlijks uitgezonden (Endemol). Haar tiendelige kleuterserie Ok&Knul (animatie) werd geselecteerd als een van de drie nominaties voor de Nationale Publieksprijs Onderbouw tijdens het Cinekid Festival 2020.

Haar werk voor t.v. begon als negentienjarige voor de serie Doei van de EO en later schreef ze voor diverse andere programma’s, waaronder lange tijd voor Sesamstraat en ook voor Het Klokhuis. Sinds 2018 is zij verbonden aan de Schrijversvakschool Groningen als docent scenarioschrijven. In 2019 won zij de “Prinsjesrede” tijdens het Prinsjesfestival met haar speech “Heldinnen en Helden”, die werd gepubliceerd in de september editie van Elsevier Weekblad. Momenteel werkt zij aan meerdere multimedia projecten, verzorgt ze workshops storytelling en geeft ze les aan de Schrijversvakschool in Groningen.

Training en coaching

Als trainer, coach en adviseur biedt Shirley Gast aandacht, inzicht en begeleiding binnen haar specialisaties. Ze maakt hierbij gebruik van haar ervaring als docent aan de Schrijversvakschool Groningen. Klik hier voor meer informatie over S&V training, coaching en advies.

Gert Jan Verhoog: ‘Shirley Gast voegt echt iets toe, niet alleen aan ons netwerk voor opdrachtgevers maar vooral aan wat communicatie ook met copywriting, scenarioschrijven en storytelling vermag. Haar hart ligt in wat ze doet en dat raakt’.

 

oktober 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Schinkelshoek & Verhoog
  • Smidswater 27
  • 2514 BW Den Haag
  • (070) 820 91 00