Eric Stolwijk: ervaring aan beide kanten van de tafel

Ervaring aan beide kanten van de tafel geven Eric Stolwijk een bijzondere positie in de wereld van veiligheid en rechtshandhaving. Jarenlang schreef hij bij het Algemeen Dagblad over deze onderwerpen, met richtinggevende publicaties over de crisis in de opsporing (de IRT-affaire), integriteitsvraagstukken en ontwikkelingen op het terrein van organisatie en misdaad.

Begin 1998 maakte hij de overstap naar de overheidscommunicatie. Hij was verantwoordelijk voor de communicatie van het Openbaar Ministerie, het regionale politiekorps Haaglanden, de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) en de nationale politie. Bij deze laatste post eerst als kwartiermaker en vanaf 1 januari 2013 als directeur Communicatie.

Dit leven lang ‘in het nieuws’ en vervolgens in de directieburelen van deze organisaties hebben een schat aan ervaring op diverse terreinen opgeleverd. Van woordvoering tot strategische advisering, van public affairs tot positionering, van het bouwen van een merk tot het functioneren in een politiek-bestuurlijk gevoelige en dynamische omgeving.

Wat al die tijd is gebleven is het gevoel voor nieuws. Niet meer om het zelf te publiceren maar om organisaties te helpen om te gaan met dit bijzondere fenomeen. Ook maakt deze ervaring hem waardevol als interimmer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Schinkelshoek & Verhoog
  • Smidswater 27
  • 2514 BW Den Haag
  • (070) 820 91 00