Jan Schinkelshoek

Jan Schinkelshoek kent de ‘wereld van het recht’ van verschillende kanten. In de jaren ’90 was hij directeur communicatie van het Ministerie van Justitie. Als lid van de Tweede Kamer was hij lid van de Kamercommissie voor Justitie. Vanuit de rechterlijke macht en het OM wordt hij regelmatig geraadpleegd. Ook werkt hij samen met advocaten voor burgers en bedrijven die zich door de overheid tekort gedaan voelen.

Begonnen als politiek journalist, was Jan Schinkelshoek vanaf de jaren ‘80 hoofd voorlichting bij het CDA, campagnemanager van premier Ruud Lubbers, directeur voorlichting bij Justitie en communicatiedirecteur van de Rabobank. In 2005 werd hij bekroond als Communicatiemanager van het Jaar. Tot 2010 zat Schinkelshoek in de Tweede Kamer voor het CDA. Hij riep op tot ‘parlementaire zelfreflectie’, concentreerde zich op het binnenlands bestuur en was vice-voorzitter van het onderzoek naar de financiële crisis. Na zijn vertrek uit de Tweede Kamer ging hij door waar hij gebleven was: als communicatieadviseur – aan de rand van de Hofvijver.

Centraal staat Schinkelshoeks ‘passie met de publieke zaak’. Geboeid door de vraag hoe zaken aan het Binnenhof lopen, is hij gebleven wie hij was: een ‘krantenjongen’.

Contact
tel. 06-51743725
j.schinkelshoek@schinkelshoekverhoog.com

  • Schinkelshoek & Verhoog
  • Smidswater 27
  • 2514 BW Den Haag
  • (070) 820 91 00